Читај ми!

Mihajlović: Investicije "Ziđina" među najvažnijim u zemlji

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa Đan Simingom, generalnim direktorom kompanije "Serbia Ziđin koper", većinskim vlasnikom RTB-a Bor, koji je istakao da ta kompanija planira da investira u Srbiju 1,26 milijardi dolara, dok ukupne planirane investicije te i kompanije "Ziđin majning" iznose preko tri milijarde dolara.

Mihajlovićeva je istakla da je reč o jednoj od najvažnijih investicija u zemlji, navodi se u saopštenju.

Mnistarka je zahvalila ambasadi NR Kine, sa kojom je ostvarena uspešna saradnja i dobri rezultati u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i izrazila uverenje da će se tako nastaviti i u Ministarstvu rudarstva i energetike.

"Ministarstvo je otvoreno i tu da vam bude podrška 24 sata, sedam dana u nedelji. Od vas očekujem da definišete strategiju razvoja obe kompanije, ukoliko je nemate očekujem da to pripremite, jer je investiranje i u "Ziđin koper" i u "Ziđin majning" za nas od izuzetnog značaja", istakla je ministarka.

Poručila je da će podržati tekuće projekte i investicije "Ziđin kopera" i planove za zaštitu životne sredine.

"Želimo da se projekti sprovode brže i efikasnije, jer svima nam je stalo do toga da imamo što više uspeha i da napravimo dobre rezultate. Mi smo partneri u ovom poslu i ono što radimo hoćemo da bude brže i efikasnije, to je u interesu i naše države i kompanije", naglasila je ministarka rudarstva i energetike.

Đan Siming je zahvalio na podršci Vlade i Ministarstva na projektima koje kompanija realizuje u Srbiji .

"Do sada smo u RTB Bor uložili 640 miliona dolara. Pored aktivnosti na proširenju i sanaciji postrojenja, ulažemo u zaštitu životne sredine i unapređujemo uslove i bezbednost na radu. Zasadili smo više od 56.000 sadnica u industrijskoj zoni, a za 88 odsto smanjili povrede na radu u ovoj godini", rekao je Đan Siming. 

Prema njegovim rečima "Ziđin koper" je multinacionalna kompanija, koja posluje u 10 zemalja sveta, a u Kini je jedna od najvećih baza za proizvodnju zelene energije. 

"Zaštita životne sredine jedan je od naših prioriteta i na tome radimo i u Srbiji. Vaša podrška u efikasnijoj realizaciji projekata nam je važna", naveo je Đan Siming. 

Na sastanku je, između ostalog, bilo reči o trenutnim projektima - proširenju kapaciteta na površinskom kopu Veliki krivelj i aktivnostima na izgradnji novog flotacijskog postrojenja na površinskom kopu Južni revir, Majdanpek.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво