Читај ми!

Vlada Srbije usvojila predlog o minimalcu od 32.126 dinara

Vlada Srbije usvojila je predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da minimalna cena rada za 2021. godinu bude 32.126 dinara.

Posle jučerašnje redovne sednice Socijalno-ekonomskog saveta odlučeno je da će minimalna cena rada za narednu godinu biti veća za 6,6 odsto, što znači da je minimalac u odnosu na prošlu godinu uvećan za 2.000 dinara.

Vlada Srbije usvojila je danas na predlog resornog Ministarstva, odluku o visini minimalne cene rada za narednu godinu godinu, kojom je utvrđena visina od 183,93 dinara (neto) po radnom času, što iznosi 32.126 dinara.

Visina minimalne cene rada za taj period određena je na osnovu analize parametara koju je izvršilo Ministarstvo finansija.

Vlada ističe da je ta odluka doneta kako bi se zadržala radna mesta i očuvale privredne aktivnosti u uslovima epidemije kovida 19. 

"I u vreme pandemije Vlada Srbije uspela je da poveća minimalac, a to je rezultat odgovorne politike predsednika Aleksandra Vučića koju smo svi sledili", rekao je ministar rad za boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Takođe, ocenio je da se pokazalo da je Srbija u toku pandemije sprovela odgovarajuće mere, čime je, kako je istakao, sačuvala ekonomsku i privrednu stabilnost.

Đorđević je naglasio da se neće odustati od cilja da do 2025. godine plata bude 900 evra, a penzija 440 evra.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво