Mihajlovićeva: Srbija pokazala da može da realizuje velike projekte

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je za RTS da je završetak istočnog kraka Koridora 10, koji povezuje Srbiju i Bugarsku, važan za budući razvoj Srbije i nove investicije.

Mihajlovićeva je, gostujući u emisiji Oko ekonomije na RTS-u, istakla da je Srbija završetkom kompletnog drumskog Koridora 10 pokazala da može da realizuje velike projekte i danas više nema nijednog metra na tom koridoru a da to nije auto-put.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Bugarske Bojko Borisov predaće sutra auto-put na korišćenje građanima Srbije, a to će biti i prilika da kažemo hvala svima koji su učestvovali u izgradnji, od "Koridora Srbije", preko izvođača, do svih radnika koji su radili na ovom projektu", rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je istakla da je geografski položaj Srbije takav da mora da se infrastrukturno povezuje i da danas ima 950 kilometara auto-puta, što je više od Bugarske, Rumunije, Albanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

"Završetak Koridora 10 znači mogućnost da se Srbija dalje razvija, da dolaze nove investicije, jer prvo što svaki investitor pita kad razmišlja da otvori fabriku jeste brzina kojom se izdaju dozvole i da li postoji auto-put", rekla je Mihajlovićeva.

Najavila je da će u narednom periodu, zajedno sa međunarodnim finansijskim organizacijama, biti urađena ozbiljna ekonomsko-finansijska analiza o izgradnji Koridora 10 "kako bismo videli gde se grešilo u prošlosti i da se te greške ne bi ponovile, jer nas čeka izgradnja pet novih auto-puteva".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво