Izdata dozvola za izgradnju najduže deonice obilaznice oko Beograda

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju najduže deonice obilaznog puta oko Beograda, od tunela Straževica do petlje Bubanj potok.

Dozvola se odnosi na deonicu 6 Sektora B obilaznice oko Beograda, dužine 10 kilometara.

Gradiće se auto-put u punom profilu, a najzahtevniji objekti na ovoj deonici su petlja Bubanj Potok i petlja i tunel Beli Potok, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Reč je o najdužoj i najskupljoj deonici na celom Sektoru B obilaznice oko Beograda, koji se proteže od mosta preko Save kod Ostružnice, u dužini od 19,5 kilometara.

Realizacijom projekta, nakon 30 godina, biće kompletiran saobraćajni prsten oko Beograda.

Vrednost radova na izgradnji Sektora B obilaznice oko Beograda od Ostružnice do Bubanj Potoka je 207 miliona evra, a glavni izvođač radova je kineska kompanija "Pauer Čajna", navedeno je u saopštenju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво