"Leoni" uskoro otvara četvrtu fabriku u Srbiji

Od kako je pre osam godina došla u Srbiju, nemačka kompanija "Leoni" otvorila je fabrike u tri mesta, a od početnih 750, danas upošljava 5.770 radnika. Ova kompanija, koja danas obeležava 100 godina od osnivanja, najavljuje još jednu veliku investiciju u Srbiji.

Kompanija "Leoni" ima pogone u više od 30 zemalja sveta, na preko sto lokacija. U Srbiji, na tri – Prokuplju, Malošištu i Nišu.

Tatjana Kaličanin kaže da je veoma zadovoljna poslom i da "Leoni" pruža mogućnost napredovanja a sigurne su plate.

"U Leoniju sam pre osam godina počela da radim kao radnik na montažnoj liniji. Danas radim kao vođa smene, što omogućava i bolju sigurnost i bolju platu za moju porodicu", kaže Maja Mitić.

Kao vodeći poslodavac u Opštini Prokuplje, od svog dolaska, kompanija je imala značajnu ulogu u smanjenju nezaposlenosti.

"Stopa nezaposlenosti je pala od 43 odsto na 24 odstoahvaljujući znači samoj kompaniji i zahvaljujući zapošljavanju kod kooperanata", napominje Miroslav Paunović, zamenik predsednika Opštine Prokuplje.

"Leoni" u Srbiji posluje od 2009. godine, a svoj prvi pogon otvorio je upravo u Prokuplju. Bila je to jedna od prvih investicija velikih nemačkih kompanija iz oblasti automobilske industrije.

Vodeći proizvođač kablova za automobile, pre svega za Be-Em-Ve i "Jaguar", upošljava u Srbiji 5.570 radnika.

"Kompanija Leoni ovde u Srbiji raste i razvija se sa tendencijom da i u budućnosti broj zaposlenih dostigne nekih deset hiljada radnika", navodi direktorka proizvodnje u prokupačkom "Leoniju" Aleksandra Pešić.

Generalni direktor fabrike "Leoni" Klemens Saks naglašava da poslovna klima u Srbiji veoma pogoduje daljem razvoju i zahvaljujući dobrim rezultatima, bira se nova lokacija za otvaranje četvrte fabrike.

Prvi put od kako posluje u Srbiji, "Leoni" je otvorio vrata za građane koji su danas, povodom veka poslovanja kompanije, mogli da se upoznaju sa procesom i uslovima rada u njihovim pogonima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво