Nikolić sa predsednikom kineske Privredne komore

Srbija je veoma bitna država na političkom planu "Pojas i put", kaže predsednik kineske Međunarodne privredne komore za privatni sektor Sun Janjun. Imamo sve uslove da proizvodimo robu za sva tržišta, čak i za Kinu, ističe Tomislav Nikolić.

Predsednik kineske Međunarodne privredne komore za privatni sektor Sun Janjun izjavio je da će ta Komora u Beogradu organizovati Forum na kome će više od 500 privrednika iz Kine moći da se upozna sa potencijalima za saradnju sa Srbijom posebno u oblasti turizma i građevine.

"Srbija je veoma bitna država na političkom planu 'Pojas i put'", rekao je Sun Janjun tokom razgovora sa predsednikom Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislavom Nikolićem koji je pozdravio inicijativu kineske komore da se poveže sa srpskim kompanijama.

Sun Janjun je podsetio da je Međunarodna privredna komora za privatni sektor prva privatna privredna komora osnovana u Kini, da ima više od 500 članova, srednjih i velikih privatnih preduzeća – poput kompanija za onlajn trgovinu "Alibaba" i fabrike automobila "Džili".

"U cilju sticanja uvida u sve mogućnosti saradnje u Beogradu organizujemo forum na kome će učestvovati 500 privrednika iz Kine, koje ćete moći da upoznate sa svim potencijalima Srbije", rekao je Sun Janjun.

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić pozdravio je inicijativu kineske Međunarodne privredne komore za privatni sektor da se poveže sa srpskim kompanijama sa ciljem realizacije zajedničkih projekata, u interesu i srpskih i kineskih građana.

"Srbija ima sve uslove da se u njoj proizvodi roba za sva tržišta, čak i za Kinu", rekao je Nikolić na sastanku sa predstavnicima kineske Međunarodne privredne komore za privatni sektor, koje je predvodio predsednik Međunarodne privredne privatne komore Sun Janjun.

Prema rečima predsednika, mogućnosti kineskih građevinskih kompanija u Srbiji su ogromne.

"Imamo puteve koje treba izgraditi, za nas je posebno značajna izgradnja pruge Beograd–Budimpešta, ali razmatramo i mogućnost modernizacije i obnove drugih pruga, posebno pruge Beograd–Sarajevo", dodao je Nikolić.

Nikolić je podsetio da su mogućnosti saradnje Srbije i Kine velike, od ulaganja u infrastrukturu, saobraćaj, energetiku, turizam, proizvodnju hrane.

Predsednik je dodao da Srbija podstiče investitore i potpuno je otvorena za saradnju.

Prema Nikolićevim rečima, Srbija u turističkoj ponudi ima i banjski i zdravstveni turizam, koji su velika šansa za oporavak i lečenje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво