Ministar Đorđević apelovao da se prekine štrajk u "Fijatu"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da nema informaciju da kompanija "Fijat" namerava da premesti proizvodnju iz Srbije, ali je apelovao na radnike da prekinu štrajk i što pre sednu za pregovarački sto.

Đorđević je na tvrdnje da italijanska kompanija "Fijat" planira da proizvodnju iz Kragujevca premesiti u Poljsku, da nema tu informaciju, ali da svako ima pravo da donosi odluke u skladu sa svojim poslovnim interesima.

Naglasio je da je svima u interesu da "Fijat" nastavi da radi u Srbiji i poručio da bi zaposleni trebalo da "u svojim zahtevima pokažu malo ljubavi prema Srbiji".

On im je uputio molbu da prekinu štrajk, jer je to, kako je naglasio, interes i Grada Kragujevca i Srbije i oko 10.000 zaposlenih u kooperantskim firmama, koje zavise od "Fijata".

Prema njegovim rečima, Vlada je uradila i više nego što je realno mogla, stupila je u kontakt sa štrajkačkim odborom i pondila je više stvari, među kojima i da Grad Kragujevac organizuje radnicima prevoz noću.

Uz predlog da se izvrši optimizacija radnih mesta, Đorđević je istakao i da Vlada Srbije želi da pregovara sa radnicima za stolom, zajedno sa rukovodstvom "Fijata".

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво