"Velika zainteresovanost za koncesiju aerodroma"

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila da je rok za donošenje odluke o ponuđačima koji su se kvalifikovali za slanje obavezujućih ponuda za koncesiju za aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu produžen zbog velikog interesovanja kompanija i da bi se pažljivo izabrale najbolje ponude.

Novi rok za donošenje odluka o ponuđačima za slanje obavezujućih ponuda je 21. jun.

Mihajlovićeva je istakla da se sve aktivnosti oko predstojeće koncesije beogradskog aerodroma obavljaju u unutar stručne grupe.

"Velika je zainteresovanost za koncesiju na aerodromu 'Nikola Tesla', pre svega, zbog strateškog položaja koji definitivno ima aeorodrom 'Nikola Tesla' u regionu. Produžen je rok u želji da se sve dobro pogleda i da se traže, ako treba, dodatne informacije, jer, bolje produžiti nego da nismo sve dobro videli", naglasila je ministarka.

Kako kaže, sve će biti javno i transparentno.

"Ako već biramo kako ćemo dalje da ulažemo u aerodrom bolje da od puno ponuda izaberemo one najbolje.

Rok za donošenje odluke o ponuđačima koji su se kvalifikovali za slanje obavezujućih ponuda za koncesiju za Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu produžen je za 21 dan od dana isteka roka za predaju neobavezujućih ponuda.

Vlada Srbije produžila je 10. maja, treći put od objavljivanja oglasa, rok zainteresovanima za predaju neobavezujućih ponuda u postupku za davanje koncesije nad Aerodrom "Nikola Tesla", do 30. maja, što znači da je sada rok za donošenje odluka o ponjuđačima za slanje obavezujućih ponuda 21. jun 2017.

Prilikom prethodnog produžetka rokova, kao krajnji datum za dostavljanje neobavezujućih ponuda bio je definisan 15. maj, dok je prethodni rok bio 24. april, a rokovi su prolongirani, kako je tada navedeno na zahtev velikog broja kvalifikacionih učesnika.

Kako je navedeno u današnjem oglasu i rok za donošenje odluke o ponuđačima koji su se kvalifikovali za učešće u fazi 2, odlukom Vlade Srbije se produžava na zahtev kvalifikovanih učesnika u tom postupku.

Rok za podnošenje obavezujućih ponuda ostaje nepromenjen i iznosi 75 dana od dana objavljivanja ponuđača koji su se kvalifikovali za učešće u drugoj fazi postupka davanja koncesije za beogradski aerodrom. 

Trajanje ostalih rokova javnog poziva za davanje koncesija za Aerodrom "Nikola Tesla" u trajanju od 25 godina,a koji je objavljen 10. februara 2017. ostaju nepromenjeni.

Na pretkvalifikacioni konkurs za Aerodrom "Nikola Tesla", prema ranijim podacima, javilo se 27 zainteresovanih kompanija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво