Mali: Priznanje za "Er Srbiju" dokaz da smo uradili pravu stvar

Proglašenje "Er Srbije" za lidera na tržištu avio-kompanija za 2017. godinu veliko je priznanje i dokaz da je sve što je urađeno u prethodne tri godine bilo dobro, izjavio je predsednik Nadzornog odbora kompanije Siniša Mali.

Air Transport World (ATW), vodeći globalni medij koji prati zbivanja u avio-kompanijama širom sveta i komercijalnom avio-transportu, proglasio je pre nekoliko dana srpsku kompaniju za lidera na tržištu avio-kompanija za ovu godinu.

"Er Srbija" je prva avio-kompanija iz regiona koja je dobila ovakvu nagradu na globalnom nivou, a čelnicima kompanije nagrada bi trebalo da bude uručena u Njujorku krajem februara.

"Nagrada je kulminacija svega što smo uradili da od 'JAT ervejza', koji je bio na ivici bankrotstva pre samo tri godine, napravimo 'Er Srbiju' koja je sada lider u ovom delu Evrope, koja se najbrže razvija i dominantna je na Balkanu", rekao je Mali za Tanjug.

Prema njegovim rečima, priznanje je pokazatelj da je država sa "Er Srbijom" uradila pravu stvar i da se partnerstvo sa "Etihadom" pokazalo kao dobar izbor.

Mali je istakao da je kompanija profitabilna već treću godinu za redom, jer je usvojen i realizovan dobar biznis plan.

"Ovo je jedno veliko hvala svim zaposlenima u 'Er Srbiji', a takođe i premijeru i Vladi Srbije koja je 2013. godine donela odluku da uđe u strateško partnerstvo", rekao je Mali i istakao da je nacionalna avio-kompanija pokretač naše privrede i ekonomije.

"Preserećan sam kada vidim da se vrednuju rezultati našeg rada. Iz dana u dan se trudimo da i projekat 'Beograd na vodi' i Er Srbija' i ukupan razvoj Srbije uspeju za radost sugrađana i budućnost naše dece. Radujem se priznanjima za naš trud, jer to pokazuje da smo na pravom putu", zaključio je Mali.

Kako je navedeno u saopštenju "Er Srbije", urednički tim ATW-a odabrao je srpsku avio-kompaniju zbog njenog izvanrednog napretka tokom poslednje tri godine, koji je kulminirao u junu 2016, pokretanjem direktnih letova za Njujork, čime je "Er Srbija" postala jedina avio-kompanija u jugoistočnoj Evropi koja nudi transatlantske letove za SAD.

Nagrade ATW za avio-kompanije uspostavljene su 1974. godine kao oznaka izvrsnosti u industriji avio-prevoza, i uvažene su širom sektora zbog svog integriteta i nezavisnosti, privlačeći stotine nominacija za avio-prevoznike svake godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво