Vučić: Srbija će imati najveću stopu rasta u celom regionu

U prvih šest meseci Srbija će imati najveću stopu rasta BDP u celom regionu i biće u prve četiri države u Evropi, poručio je premijer Aleksandar Vučić, na otvaranju fabrike za proizvodnju građevinsdkog stiropora "Bekamnet". Vlada će pomoći domaćim firmama i srpskim domaćinima, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić poručio je u Aranđelovcu da je cilj da sledeće godine Srbija po privrednom rastu bude prva u Evropi. 

"Mi ćemo u narednih nekoliko dana imati zvanične rezultate rasta svih ekonomija u Evropi, za nekih 15 dana imaćemo te rezultate. Zvanične procene MMF za Srbiju za 2016. bile su da ćemo imati rast, ali da će biti najniži u regionu, kako danas stvari stoje Srbija će u prvih šest meseci imati najveću stopu rasta BDP u celom regionu i biće u prve četiri države u Evropi", istakao je Vučić. 

To je, kako je napomenuo Vučić, nešto što ne može da se sakrije i što će značiti više posla za ljude, od kraja godine veće plate u javnom sektoru, veće penzije.

"To smo mogli samo zato šmo smo imali narod koji je bio strpljiv i trpeljiv, koji je svhatio da moramo sebe da promenimo, da imamo nemački model, da radimo više, a ne da plačemo i kukamo, jer neće ništa sa neba da nam padne", poručio je Vučić. 

Vučić je rekao da je cilj Vlade da u narednom periodu spusti stopu nezaposlenosti u Srbiji ispod 15 odsto ne bi li se Srbija, po tom kriterijumu, približila proseku EU. 

Vlada će pomoći domaćim firmama i srpskim domaćinima, poručio je Vučić na otvaranju nove fabrike za proizvodnju građevinskog stiropora domaće kompanije "Bekament" u Aranđelovcu.

Premijer je rekao da je Vlada uložila 500.000 evra da pomogne kompaniji "Bekament" u Arađelovcu i da im je taj novac na raspolaganju, kao i da je preuzela obavezu da završi tri kilometra puta u okolini Aranđelovca.

"Bekament je kamen srpske ekonomije i kamen srpske budućnosti", poručio je Vučić.

On je rekao da će ta kompanija, koja uvek na vreme isplaćuje plate radnicima, uvek imati pomoć vlade, kao i druge domaće firme koje posluju na isti način.

"Srećan sam i ponosan jer je reč o srpskoj porodičnoj kompaniji i zadovoljan što Kosta, kao otac i rodonačlenik, danas uči svoje sinove i unuke kako da se odnose prema životu i radu. Od njih nećete čuti da im je vrućina i da im je teško, nego samo kako da radimo i izvozimo više", rekao je Vučić i vlasnicima čestitao što izvoze u Albaniju i Hrvatsku.

Vučić je rekao i da je u razgovoru sa radnicima čuo da "Bekament" ima najbolju robu, te primetio da ta fabrika jeste firma porodice Čolović, ali i svih radnika, kojima plate nikad ne kasne. 

"Bekament" je otvorio novu fabriku u okviru svog proizvodnog kompleksa u Banji. Godišnji kapacitet proizvodnje stiropora u novoj fabrici biće 500.000 kubnih metara. "Bekament" će sa građevinskim stiroporom u ponudi postati jedina domaća kompanija koja proizvodi sve materijale neophodne za završne radove u građevinarstvu.

Pored postojećih 300 radnika u novom postrojenju će biti zaposleno još 70 ljudi.

Svi proizvodi "Bekamenta" poseduju sertifikate potrebne za izvoz u EU i planirano je da se građevinski stiropor koji će se proizvoditi u novoj fabrici plasira na domaće, ali i na tržišta država regiona.

U prethodne dve godine kompanija "Bekament" je svoju proizvodnju uglavnom izvozila.

Novootvorena fabrika u potpunosti zaokružuje proces proizvodnje od osnovnih sirovina do finalnih proizvoda.

"Bekament" za 2017. godinu planira još jednu investicija u vrednosti od 10 miliona evra.

Reč je o fabrici za proizvodnju boja, fasada, građevinskih lepkova i maltera, čiji će godišnji kapacitet biti 250.000 tona.

Od svog osnivanja 1992. kompanija "Bekament" proizvodi materijale od čuvenog venčačkog kamena, a 2010. je uvedena potpuna automatizacija proizvodnje svih praškastih proizvoda.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво