Veća pomoć za male privrednike

Ministarstvo privrede će i u narednoj godini pomagati razvoj malih i srednjih preduzeća. Budžet za ovu namenu je u odnosu na 2015 dupliran i iznosi 500 miliona dinara, rekla je za RTS pomoćnica ministra privrede Katrina Obradović Jovanović.

Najvažnija mera je podrška daljem razvoju malih i srednjih preduzeća u Srbiji. Uz pomoć ovog programa malim preduzetnicima je pre svega omogućeno da lakše dođu do proizvodnih sredstava, rekla je gostujući u Dnevniku RTS Katarina Obradović Jovanović.

"Iz budžeta za sledeću godinu izdvojeno je duplo više novca za ovaj program, ukupno 500 miliona dinara", rekla je pomoćnica ministra privrede.

Konkurs je otvoren još ove nedelje.

Naša zemlja pristupila je programu Evropske unije "Cosme" koji je takođe investicioni.

Privrednici ne mogu direktno da apliciraju za sredstva iz ovog fonda ali mogu preko Ministarstva privrede ili Privredne komore Srbije da dođu do povoljnijih kredita, objasnila je Katarina Obradović Jovanović.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 07. dec 2015, 10:10) - anonymous [neregistrovani]

Morate nesto drugo

Nemam uopste poverenje da ce se ova taktika sa "malim i srednjim preduzecima" ikada pokazati kao dobra. Vise puta sam pisala o tome,ali niko ne cita. To je jedan prevazidjen koncept koji je mozda nekada dao neki rezultat,ali u Kini i tako velikim zemljama. Kod nas nece sigurno. Mi moramo da se manemo tog koncepta i da vecinu snaga bacimo na poljoprivredu. Negde oko 60-70%. Kad vec industriju nemamo onda se treba okrenuti onome sto moze da bude dobro.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">