Читај ми!

Pruga Beograd-Pančevo brže od planiranog

Izgradnja drugog koloseka pruge Beograd-Pančevo odvija se deset odsto brže od plana, a ubrzaće se realizacija i ostalih radova u okviru projekta modernizacije srpskih pruga, finansiranog ruskim kreditom, kaže ministarka Zorana Mihajlović.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je novinarima prilikom obilaska radova na toj deonici da je modernizacija železničke infrastrukture jedan od najvažnijih zadataka Vlade i "Železnica Srbije", prenosi Beta.

Izgradnja drugog koloseka na pruži Beograd-Pančevo koja je počela mrata ove godine, po rečima ministarke, omogućiće da se nesmetano istovremeno odvija i teretni i putnički saobraćaj što sada nije moguće.

"Vlada Srbije će učiniti sve da budemo efikasniji u povlačenju sredstava iz ruskog kredita namenjenog modernizaciji naših pruga", rekla je ministarka.

Direktor "Ruskih železnica" Vladimir Jakunin je rekao da su danas počeli radovi na postavljanju prvog stuba na jednom od mostova na deonici pruge Beograd-Pančevo.

Istakao je da je zadovoljan što se radovi odvijaju brže nego što je planirano, o čemu je  obavestio i predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

"Svi radovi će biti završeni u predviđeno vreme i po najvišem kvalitetu, što govori da je Srbija dobro izabrala 'Ruske železnice' za realizaciju ovog projekta", rekao je Jakunin.

Priprema i realizacija projekata iz ruskog kredita

Generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović istakao je da će u ovom i narednom mesecu početi realizacija ili priprema svih projekata koji se finansiraju iz ruskog kredita od 800 miliona dolara, namenjenog modernizaciju pruga u Srbiji.

"Uskoro će krenuti radovi na obnovi šest deonica pruge na Koridoru 10, usaglašeni su uslovi nabavke vozova za 100 miliona dolara, priprema se projektna dokumentacija za modernizaciju pruge Stara Pazova-Novi Sad, a za remont pruge Beograd-Bar dat je projektni zadatak", pojasnio je Simonović.

Istakao je i da će modernizacija pruge Beograd-Pančevo i izgradnja drugog koloseka na toj deonici biti završeni do kraja 2016. godine. Izvođac radova je "RZZD Internešenel", ćerka-firma Ruske železnice, a podizvođač "Energoprojekt niskogradnja" iz Beograda.

Na toj pruzi od 15 kilometara, kako je najavljeno, biće povećana brzina vozova na 120 kilometara na sat.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво