Читај ми!

"Fijat 500 L" na putu za Italiju

Brod sa 412 Fijatovih vozila krenuo iz Luke Bar za Italiju. Ovo je prvi brod, odnosno početak realizacije ugovora o izvozu Fijatovih automobila iz kragujevačke fabrike preko Luke Bar za Italiju i druge zemlje.

Prvi brod sa 412 "Fijatovih" vozila krnuo je danas iz Luke Bar za Italiju, izjavio je izvršni direktor Luke Bar Slobo Pajović.

Ovo je prvi brod, odnosno početak realizacije ugovora o izvozu Fijatovih automobila iz kragujevačke fabrike preko Luke Bar za Italiju i druge zemlje.

"Drugi brod sa Fiatovim automobilima krenuće ponovo za Italiju narednog utorka", rekao je Pajović za podgoričku Pobjedu.

On je naglasio da je Luka spremna za ovaj značajan posao ne samo za ovu kompaniju nego i Montekargo, Železnicu, špeditere, ali i kompletnu ekonomiju.

Luka je spremna i za veću izvoznu dinamiku. A i Italijani su zadovoljni početkom ovog posla, odnosno Lukom i Železnicom, rekao je Pajović.

Prema njegovim rečima, u opremanje terminala osposobljenog za izvoz automobila uloženo je oko 650.000 eura.

"Nadamo se da ćemo taj novac brzo vratiti i ostvariti i dodatne prihode. Morali smo da ogradimo prostor terminala za automobile, da obezbedimo video-nadzor i rasvetu i nove pretovarne rampe, rekonstruišemo lučku obalu da bi brodovi mogli prići", izjavio je Pajović.

On je ocenio da se u ovoj godini zahuktava posao oko izvoza automobila i da se do kraja 2013. godine očekuje izvoz od 200.000 do 250.000 automobila preko barske Luke.

Fijatovi automobili koji se izvoze preko barske luke prodavaće se u više od 100 zemalja.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво