Читај ми!

Uspeh srpskih matematičara

Na ekipnom i individualnom turniru Matematički višeboj u Moskvi ekipa Matematičke gimnazije osvojila prvu nagradu. Učenici Matematičke gimnazije uspešni i u individualnoj konkurenciji.

Na matematičkom višeboju u Rusiji ekipa Matematičke gimnazije osvojila je prvu nagradu, a njeni učenici Teodor fon Burg prvo mesto, Dušan Šobot treće, a Milan Krstajić pohvalu.

Tradicionalni ekipno-individualni turnir Matematički višeboj održan je od 31. oktobra do 6. novembra. Na takmičenju je učestvovalo 65 ekipa (260 učesnika) iz matematičkih gimnazija Rusije, Ukrajine, Južne Koreje, Kazahstana i Srbije.

To je jedno od najprestižnijih i najozbiljnijih takmičenja koje tradicionalno organizuje Rusija. Organizator je bila poznata specijalizovana gimnazija "Kolmogorov", po čijem uzoru je i osnovana Matematička gimnazija u Beogradu.

Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović rekao je da su "naši učenici još jednom dokazali da su bolji od najboljih ekipa svih ruskih škola".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво