Читај ми!

Brodom do Đerdapa

Brod "Dunavski biser" od Beograda do Đerdapa plovi svakog trećeg vikenda u mesecu. Po cenama od 4.000 ili 9.000 dinara, organizuju se jednodnevni i dvodnevni izleti sa obilaskom Lepenskog vira, Viminacijuma i Kapetan Mišinog brega.

Posle više od 20 godina obnovljena je brodska turistička linija od Beograda do Đerdapa. Na toj relaciji brod "Dunavski biser" saobraća svakog trećeg vikenda u mesecu.

Organizuju se jednodnevni i dvodnevni izleti sa prenoćištem u Hotelu "Lepenski vir", a isplovljava se sa pristaništa kod Kule Nebojša. Plovidba Dunavom deo je promocije putovanja domaćih turista u akciji "Srbija, moja zemlja, moje putovanje".

Broj onih koji su imali prilike da plove od Beograda do Đerdapa nije veliki, a za stanovnike srpske prestonice poznavanje velike reke uglavnom se svodi na beogradske obale.

"Ovakava jedna tura je nešto što se već godinema traži. Upotpunjena je turistička ponuda na Dunavu, iako tu ima jako puno prostora za još dosta dodatnih sadržaja", ističe Ljiljana Čerović iz Turistička organizacija Srbije.

Jednodnevni izlet do Đerdapa košta 4.000, a dvodnevni 9.000 dinara.

Dragan Stojković iz turističke organizacije "Beogradska krstarenja" kaže da je to minimalna cene za ono što se turistima nudi. Taj iznos pokriva tri obroka sa noćenjem, ulaznice za posete Lepenskom viru, Viminacijumu i Kapetan Mišinom bregu, kao i cenu goriva i održavanja plovila.

Ako bude dovoljno zainteresovanih putnika "Dunavski biser" će do Đerdapa ploviti i češće. Osim tog izleta, beogradski brodari nude i plovidbu do Bele stene, i dnevno i noćno krstarenje Savom i Dunavom.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво