Sajt RTS-a ponovo najbolji

Internet portal Radio-televizije Srbije ponovo je proglašen najboljim sajtom u kategoriji Vesti i informacija za prethodnu godinu. Listu od 50 najboljih sajtova objavio časopis "Pi-Si Pres".

Časopis Pi-Si pres (PC Press) objavio je listu od 50 najboljih domaćih veb-prezentacija za 2010. godinu. Internet portal Radio-televizije Srbije, drugu godinu zaredom, izabran je za najbolji sajt u kategoriji Vesti i informacija.

"Veb-prezentacija Javnog servisa je zadržala poziciju najboljeg sajta u svojoj kategoriji. Dizajn nije menjan, tako da je odlična preglednost sadržaja zadržana", navodi časopis Pi-Si Pres.

"Lako ćete naći informacije o dnevno-političkim dešavanjima, najnovije sportske rezultate, muzičke i filmske vesti, kao i video-snimke vaših omiljenih emisija", navodi se u obrazloženju.

"Posebno smo cenili to što RTS redovno ažurira sadržaje koji su važni za gledaoce, a s druge strane, to su bili sadržaji koji ne podležu nekim histerijama tipa 'Farme' i slično, čemu su se mnogi drugi sajtovi okrenuli, nego onome što je ljudima važno, a to su vesti i informacije", kaže Dejan Ristanović, glavni urednik Pi-Si Presa.

Ristanović kaže da je druga stvar koja je bila važna prilikom izbora to što je sajt RTS-a pregledan, "lako se nalazi informacija, dobro radi na ćirilici, kao i na latinici i što je oko sebe uspeo da okupi komjuniti".

Pi-Si Pres ističe da se video-zapisi često koriste i kao ilustracija postavljenih vesti. Časopis ukazuje na posebne stranice sajta posvećene muzičkim izdanjima PGP RTS-a, kao i Ligi šampiona.

Urednici Internet portala RTS-a tokom 2011. godine planiraju novine koje će još više unaprediti rad sajta.

"U narednom periodu, Internet portal RTS-a nastaviće da objavljuje informacije za naše posetioce u skladu sa našim sloganom - brzo, tačno, jasno. Poboljšaćemo pristup prema socijalnim mrežama, a od proleća ćemo uvesti i novu veb televiziju - novi veb kanal", kaže Ljubiša Obradović, urednik Internet portala RTS-a.

Drugo mesto osvojio je sajt kuće B92. Slede sajtovi Blica, E-kapije, Mekken Eriksona i domaćeg agregatora vesti Naslovi.

Pi-Si Pres tu akciju sprovodi od 1997. godine, odnosno od samih početaka razvoja Interneta u Srbiji.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво