Teleton za decu

RTS, zajedno sa Rajfajzen bankom i Narodnom kancelarijom predsednika Republike, organizuje, 12. decembra, još jedan Teleton. Sredstva koja budu prikupljena namenjena su opremanju dnevnih boravaka za decu sa smetnjama u razvoju širom Srbije.

U nedelju, 12 decembra, u 21.05, na prvom programu, Radio-televizija Srbije, zajedno sa Rajfajzen bankom i Narodnom kancelarijom predsednika Republike, organizuje još jedan Teleton. Sredstva koja budu prikupljena u kontakt šou-programu, namenjena su opremanju dnevnih boravaka za decu sa smetnjama u razvoju širom Srbije.

Cilj humanitarne akcije koju RTS realizuje kroz kontakt-šou program Teleton jeste prikupljanje sredstava za opremanje 20 najugroženijih dnevnih boravaka.

Rajfajzen banka i ovog puta se, shodno društvenoj odgovornosti, priključuje akciji.

Predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Oliver Roegl, kaže da ta banka već 10 godina pomaže ljudima kojima je teško, pogotovo deci.

Prema njegovim rečima, za decu koja imaju specijalne potrebe banka će izdvojiti 50 hiljada evra za kupovinu neophodne opreme. 

Zahvaljujući dnevnim boravcima u kojima upoznaju nove drugove, stiču razne veštine i znanja, deca sa smetnjama u razvoju nisu usamljena i njihov život dobija novi smisao. Međutim, u nerazvijenim opštinama, zbog nedostatka novca, opstanak boravaka često je doveden u pitanje.

Dejan Marinković iz Narodne kancelarije predsednika pozvao je i druge kompanije i pojedince da se uključe u takvu vrstu pomoći.

I ovoga puta, rado su se odazvale brojne ugledne ličnosti iz kulturnog i javnog života. Tako će, između ostalih, u našem studiju u Košutnjaku, u nedelju uveče, na pitanja gledalaca odgovarati: ministar Rasim Ljajić, Sergej Trifunović, Seka Sabljić, Nikola Kojo, Marija Šerifović, Lazar Ristovski, Branko Milićević Kockica i mnogi drugi.

Direktor Televizije Beograd Nikola Mirkov kaže da nacionalna televizija ne samo što odražava duh vremena, nego se trudi da ga učini čovečnijim, naročito kada je od srca i kada je u okviru najviših svojih mogućnosti.

Gledaoci RTS-a koji žele da doprinesu lepšem detinjstvu mališana sa smetnjama u razvoju, često zaboravljenim od okoline, slanjem SMS-a i pozivom sa mobilne i fiksne telefonije, moći će da se priključe humanitarnoj akciji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво