Srpski studenti vicešampioni

Studenti Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" iz Zrenjanina postali su vicešampioni sveta u dizajnu softvera na takmičenju "Imedžin kap", koji je organizovala kompanija "Majkrosoft".

Softver srpskih studenata osvojio je drugo mesto, pobedivši 66 timova iz čitavog sveta. Ovaj uspeh članovi studentskog tima "TFZR" postigli su projektom "Neural Komunikator".

"Neural komunikator" namenjen je osobama sa posebnim potrebama. Njegov rad je zamišljen tako što se korisnicima na čelo i lice stavljaju senzori, koji im omogućavaju međusobnu komunikaciju i komunikaciju sa okolinom.

Na "Imedžin kapu" je ove godine učestvovalo više od 325.000 učenika srednjih škola i studenata, dok je u finale dospelo oko 400 takmičara iz oko 70 zemalja.

O uspehu studenata Tehničkog fakulteta će na konferenciji za štampu govoriti ministarka omladine i sporta Snežana Marković-Samardžić i članovi studentskog tima sa Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво