Čitaoci ostali bez "Dnevnika"

Novosadski dnevni list "Dnevnik" danas nije izašao, a Internet portal lista od sinoć je van funkcije. Radnici štamparije odbili da rade jer im, navodno, nisu na vreme isplaćeni lični dohoci.

Najstariji dnevnik na srpskom jeziku u Vojvodini, novosadski "Dnevnik", danas nije izašao, a Internet portal lista od sinoć je van funkcije.

Kako agencije Beta saznaje u menadžmentu preduzeća "Dnevnik Vojvodina pres" (DVP), izdavača lista, razlog za neizlaženje "Dnevnika" je odbijanje radnika štamparije da rade jer im, navodno, nisu na vreme isplaćeni lični dohoci.

Na Internet stranici "Dnevnika" od sinoć piše da je stranica trenutno van mreže zbog "renoviranja i zamene pogonskog softvera".

"Molimo, navratite kasnije. Zahvaljujemo na razumevanju", stoji na sajtu poruka vebmastera "Dnevnik onlajna".

Kako Beta saznaje u DVP-u, novinari "Devnika" juče su pripremili subotnje izdanje lista i prelom je poslat u štampariju, ali su radnici na roto-mašinama oko 23 časa odbili da štampaju novine.

U toku je sednica menadžmenta DVP-a na kojoj bi trebalo da bude razmotrena aktuelna situacija.

Tužba protiv VAC-a

Skupština akcionara "Dnevnik holdinga" juče je donela odluku da se protiv medijskog koncerna VAC podnese tužba jer nije ispunio obaveze iz osnivačkog ugovora u zajedničkom preduzeću "Dnevnik Vojvodina pres" u iznosu od oko šest miliona evta.

Skupština je prihvatila i predlog Upravnog odbora da se pred nadležnim sudom pokrene stečajni postupak zbog preteće nemogućnosti plaćanja prispelih obaveza DVP-a prema poveriocima.

Doneta je i odluku da se pokrene postupak za regulisanje osnivačkih prava u listu "Dnevnik" jer je DVP upisan kao osnivač tog dnevnog lista.

Upravni odbor analizirao je početkom nedelje ispunjenje ugovornih obaveza VAC-a prilikom osnivanja DVP-a 2003. godine, koje se odnose na izgradnju nove štamparije, kupovinu novih mašina, preuzimanje između 80 i 100 radnika holdinga i socijalni program od tri miliona
evra za višak zaposlenih.

Ukoliko bi se na sudu utvrdilo da obaveze nisu ispunjene, to bi značilo da VAC ne raspolaže sa 55 odsto udela u vlasništvu, jer se obavezao da će steći pravo na pomenuti vlasnički udeo samo ako ispuni sve obaveze.

U holdingu smatraju da VAC u ovom trenutku nema pravo da uđe u pregovore sa trećim licem o preuzimanju 55 odsto udela u DVP-u jer u ugovoru stoji da "Dnevnik holding" kao nesporni vlasnik 45 odsto akcija ima pravo preče kupovine.

Medijski koncern VAC najavio je sredinom prošle nedelje da će napustiti tržište Srbije. Pored vlasničkog udela u preduzeću DVP-u, VAC poseduje i vlasnički udeo u begradskoj "Politici".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво