Disciplinski postupak protiv nastavnice i učenika

Pokrenut disciplinski postupak protiv nastavnika Marije Mošić i učenika O.M, zbog incidenta koji se dogodio u srednjoj tehničkoj školi "Nikola Tesla" u Sremskoj Mitrovici, potvrdio direktor te škole Rade Miljković.

Zbog nedavnog incidenta koji se dogodio između učenika i nastavnika srednje tehničke škole "Nikola Tesla" u Sremskoj Mitrovici, formalno je pokrenut disciplinski postupak potvrdio je direktor te škole Rade Miljković.

Pokretanje disciplinskog posutpka protiv nastavnika Marije Mošić i učenika O.M, bila je i preporuka Pokrajinskog sekretara za obrazovanje nakon što je u školi izvršena inspekcija u vezi incidenta.

Miljković nije mogao da kaže kada će disciplinski postupci biti okončani, ali je dodao da, prema proceduri, ne bi trebalo da traje duže od dva meseca.

"Mnogo toga tokom disciplinskog postupka treba da se uradi i nadam se da ćemo to obaviti u predviđenom roku, iako u ovom trenutku imamo i druge poslove koje treba obaviti, prijemni ispiti, upisi", rekao je Miljković.

Direktor ističe da je dobro i to što se medijska buka stišala kako bi disciplinski postupak mogao da se obavi u mirnoj atmosferi i bez pritiska javnosti.

Tužilac Ratko Galečić rekao je Tanjugu da je policija do sada podnela samo krivičnu prijavu protiv maloletnog O.M. i da je ta prijava procesuirana.

Incident između nastavnice hemije i učenika prvog razreda srednjeg tehničkog centra u Sremskoj Mitrovici dogodio se 16. juna, a u javnost je dospeo nakon što je snimak zabeležen mobilnim telefonom objavljen u medijima.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво