Читај ми!

Otvaraju se ponude za zakup mesta za splavove na savskom šetalištu – koliko se traži, a koliko nudi

Od kada je najavljeno čišćenje priobalja i dodela dozvola određenom broju splavova, čekao se današnji dan. Danas u podne počelo je javno otvaranje ponuda za zakup. Predate su 83 ponude za 30 lokacija. Neki su nudili i tri puta više novca od početne cene.

Ponude zainteresovanih za zakup vodnog zemljišta na savskom šetalištu, odnosno mesta za postavljanje splavova, uglavnom su daleko prevazilazile 2.300 dinara, koliko je Grad odredio kao početnu cenu godišnjeg zakupa po kvadratnom metru.

Bilo je mnogo manje onih koji su ponudili tek dinar-dva više od početne cene od onih koji su nudili dva i tri puta više novca.

Najveća ponuda iznosila je čak 10.000 dinara po kvadratnom metru, ili sedam miliona za godinu dana. Za svako mesto bilo je više zainteresovanih, a neki pojedinci i firme dali su ponude za nekoliko lokacija.

Otvaranje ponuda u zgradi Gradske uprave u Ulici kraljice Marije, čemu je prisustvovao veliki broj zainteresovanih, trajalo je nekoliko sati jer su komisiji stigle 83 ponude.

Za to vreme grupa vlasnika splavova okupila se ispred zgrade u znak protesta. Parkirali su automobile na kojima su bili natpisi – protest splavova, ali saobraćaj nije bio blokiran.

Otvaranje ponuda pokazalo je da postoji veliki broj zainteresovanih za zakup 30 lokacija duž savskog šetališta.

Koliko će Grad prihodovati biće poznato po završetku celog postupka jer drastična razlika u pojedinim ponudama ukazuje na to da su neki preko različitih firmi dali više ponuda za istu lokaciju.

U slučaju da su dve njihove ponude bolje od konkurentskih, onaj ko je ponudio više – odustaje. Ostaje bez depozita, koji iznosi nešto manje od 3.000 evra, ali to je samo delić onog što se može uštedeti na višegodišnjem zakupu.

Grad je već isključio vodu i struju onim objektima koji su bili nelegalno priključeni, a to očekuje i one čiji vlasnici nisu konkurisali ili nisu ponudili dovoljno.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво