Читај ми!

Pašalić: Institucije da povećaju napore u unapređenju zaštite dece

Evropski dan zaštite dece od seksualne eksploatacije i seksualnog zlostavljanja koji se danas obeležava je prilika da se dodatno podigne svest o važnosti sprečavanja svake vrste nasilja nad decom, istakao je zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Zoran Pašalić je rekao da je to ujedno prilika da se sagledaju problemi i izazovi koji su pred nama, navodi se u saopštenju Ombudsmana.

"Seksualna eksploatacija dece na društvenim mrežama je u porastu, čemu pogoduje nizak rizik od otkrivanja počinioca. Takođe, digitalna neupućenost odraslih u internet-aktivnosti dece doprinosi većoj dostupnosti i izloženosti dece", naveo je Pašalić.

Zaštitnik građana je naglasio da je veoma važno da se podigne svest o tome da se taj težak oblik krivičnog dela dešava u našem bliskom okruženju, ali i da se utiče na relevantne institucije da povećaju napore u njegovom suzbijanju, kao i unapređenju sveobuhvatne zaštite dece.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić u četvrtak se sastao sa ministarkom za brigu o porodici i demografiju Darijom Kisić kako bi se razgovaralo o potrebi izmena Porodičnog zakona, kojima bi se dodatno unapredio položaj i zaštita dece u Republici Srbiji, a time i zaštita dece od sve vrste iskorišćavanja.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво