Читај ми!

Direktor Tehničke škole u Trsteniku: Oštre mere za snimanje nasilja nad profesorkom

Slučaj nasilja u Tehničkoj školi u Trsteniku, kada je jedan učenik profesorki izmakao stolicu, drugi to snimao, dok je treći pustio klip na društvene mreže, uzburkao je javnost, a nadležni organi u školi čine sve što je u njihovoj moći da se počinioci adekvatno kazne, rekao je direktor Tehničke škole Milan Glidžić.

Glidžić je podsetio da se incident, prvi takav u 26 godina njegove karijere, odigrao 9. novembra uveče za vreme šestog časa popodnevne smene, a da su već sutradan preduzeti prvi koraci kada su obavešteni svi nadležni organi, kao i da je na svu sreću profesorka dobro, iako je na bolovanju.

"Učenici su na nastavi, ali protiv njih je pokrenut vaspitno-disciplinski postupak i nadam se da će mere protiv onih koji su snimali biti izrečene iduće nedelje", kaže direktor škole.

Očekuje i da će učenik koji izmakao stolicu biti kažnjen u roku od 15 dana.

Glidžić je rekao da je u pitanju takozvani treći nivo nasilja, za koji su predviđeni ukori sve do isključenja iz škole, o čemu odlučuje Nastavničko veće.

Naglasio je da za krivičnu prijavu škola nije nadležna već javno tužilaštvo ili policijska stanica, koji su o nemilom događaju blagovremeno obavešteni.

Glidžić napominje da u školi funkciniše Tim za borbu protiv nasilja koji je prošao sve edukacije.

Zamenik direktora Tehničke škole Nikola Tomović bio je dežurni nastavnik u večeri kada se nemili događaj dogodio.

"Nismo ništa čuli van učionice, a profesorka se nakon tog časa obratila za pomoć i slučaj je prijavljen Hitnoj pomoći i MUP-u", rekao je Tomović.

Dodao je da takvih slučajeva bahaćenja nije bilo ni u Tehničkoj školi, niti u nekoj drugoj u Trsteniku.

"Učenici su verovatno videli takve klipove na društvenim mrežama i poželeli da budu viđeni i poznati u društvu, ali tada prave i nepotrebne greške", naveo je Tomović.

Predsednik Aktiva direktora škola Trstenika Aleksandar Srećković najoštrije osuđuje nemili dogođaj.

"Očekujemo da nadležni organi najoštrije kazne vinovnike, a apelujemo i nadležne zakonodavce da promene regulativu i pooštre kaznenu politiku sa ciljem veće bezbednosti učenika i zaposlenih u prosveti", naveo je Srećković.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво