Читај ми!

Vučević čestitao Dan primirja pripadnicima Vojske

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je danas, povodom Dana primirja, čestitku pripadnicima Vojske Srbije.

Miloš Vučević je u čestitki naveo da je malo naroda u svetu sa vojskom poput naše.

"Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam današnji praznik - Dan primirja u Velikom ratu, dan kada je slavna i nepobediva srpska vojska, na bojnom polju viteški, ispunila vekovni san o oslobođenju. Čuvajmo zavete predaka i pamtimo njihove žrtve. Neka naše zastave pobede visoko vijore, budimo ponosni, jer malo je naroda u svetu sa ovakvom vojskom!", naveo je Vučević u čestitki.

Čestitku je uputio i novoizabrani predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i istakao da srpski narod treba da bude ponosan na svoje pretke koji su izvojevali veliku pobedu i ispisali slavne stranice istorije.

"Srpski narod je uvek težio i borio se za slobodu, ponosno stajao na strani pravde, slobode i antifašizma. Sa ponosom i posebnim pijetetom treba da čuvamo uspomenu na sve naše žrtve, civile i ratnike, koji su junački stradali od 1914. do 1918. godine, a njihove hrabre podvige moramo da prenosimo budućim generacijama, kao i da su mir i sloboda jedini pravi put ka boljoj budućnosti", poručio je Dodik.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine kada je u francuskom gradu Kompjenu potpisano primirje, čime je okončan Prvi svetski rat.

Simbol ovog praznika je cvet Natalijine ramonde koja simbolizuje put od poraza do pobede i vaskrs srpske vojske i države 1918. godine.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво