Читај ми!

Novi protest ispred redakcije "Informera"

Na poziv "Ženske solidarnosti" ispred redakcije "Informera" na Terazijama održan je još jedan protest. Učesnici protesta su prošetali i do Trga Nikole Pašića.

Okupljeni su izrazili protest zbog intervjua Informera s višestrukim silovateljem. Takođe su zahtevali da prestane nasilje nad ženama i da mediji poštuju novinarski kodeks.

Učesnici protesta su tražili da intervju bude obrisan sa svih portala i da se formira registar silovatelja i nasilnika nad ženama.

Nosili su transparente: "Neću biber-sprej, hoću zakon i institucije", "Borimo se za sve žene", "Bes na ulice! Pravda za žene i devojčice!", "Kad ćutimo na zlo, zlo raste", "Ne dozvoli da te iko stišava".

Ovo je treći protest ispred redakcije InformeraGrađani su protestovali i 28. septembra, nakon što je intervju objavljen, kao i 1. oktobra.

Višestruki silovatelj I. M. priveden je i određeno mu je zadržavanje zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti nakon što je protiv njega dostavljena krivična prijava koju su podnele dnevne novine Informer.

Kako je navelo Tužilaštvo, iz navoda prijave krivično delo izvršeno je dana 27. septembra na štetu novinarki koje su vodile intervju sa prijavljenim, a u vezi razgovora sa njim, odnosno davanja izjava za vreme snimanja.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво