Читај ми!

Zbog listerije povlače se određene serije barenih kobasica "Wudy"

Uprava za veterinu Srbije sprovodi hitnu kontrolu i zabranjuje dalju distribuciju barene kobasice brenda "Wudy" uvezene iz Italije, koja je kontaminirana bakterijom listerijom. Oglasio se i uvoznik i distributer brenda "Wudy" koji je saopštio da je dat nalog da se momentalno povuku proizvodi sa spornim lotovima iz maloprodaje.

Uprava je obavestila na svom sajtu da je za taj proizvod od sistema za brzo obavštavanje Evropske unije dobijena informacija o kontaminiranosti. 

Navode da bakterija može izazvati trovanja hranom, naročito kod osetljivih kategorija populacije.

"Po trenutnim informacijama u Srbiju je uvezena količina u pakovanjima od jedan kilogram, 250 grama, 240 grama i 150 grama", navodi Uprava.

Ističe se da sprovode hitnu kontrolu uvezenih pošiljki, čija će dalja distribucija biti zabranjena, a proizvod koji je dospeo na tržite biće odmah povučen i neškodljivo uništen.

Uvoznik: Izdat nalog da se momentalno povuku proizvodi sa spornim lotovima

Oglasio se i "Silbo d. o. o.", kao uvoznik i distributer brenda "Wudy", koji saopštava da je preduzeo korake nakon što je primio informaciju od dobavljača AIA da u jednoj od njihovih fabrika utvrđeno postojanje kvalitativnog problema na delu proizvoda koji pripadaju brendu "Wudy" i dao nalog da se momentalno povuku proizvodi sa spornim lotovima iz maloprodaje.

"Skrećemo pažnju da su ostali proizvodi brenda 'Wudy', ostali rokovi i lotovi potpuno bezbedni za upotrebu", dodaje se u saopštenju.

"'Silbo d. o. o.', kao odgovorna kompanija kojoj je prioritet bezbednost proizvoda i zdravlje potrošača, ubuduće će isključivo nabavljati robu brenda 'Wudy' iz fabrika koje nemaju ovaj problem", zaključuje se u saopštenju.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво