Читај ми!

Inicijativa "Kreni promeni" predala RTS-u zahtev za javnu debatu

Inicijativa "Kreni promeni" predala je RTS-u zahtev za javnu debatu povodom predloga zakona o zabrani rudarenja litijuma i bora, za koji su, kako tvrde, prikupili više od 38.000 potpisa.

Ispred RTS-a su izveli prerformans kojim su hteli, kako kažu, da skrenu pažnju na to da su širom Srbije plodne oranice pretvorene u gradilišta, posebno ističući lošu situaciju u pomoravskoj opštini Rekovac.

"Debata bi trebala da bude na RTS-u sa drugom stranom, ja mislim da je druga strana, da su to multinacionalne kompanije, oni se međutim nisu pojavljivali, to su vrlo često predstavnici Vlade, ali ja mislim da oni treba da zastupaju interese građana Srbije, a ne interese 'Rio Tinta'", poručio je Savo Manojlović iz pokreta "Kreni promeni".

"Zabluda je da samo političari treba da pričaju o ovoj strani. Mi treba da vidimo je li 'Rio Tinto' privatni projekat nekih političara na vlasti ili zapravo postoje neke interesne grupe, ako su to interesne grupe, hajde da vidimo koje su to interesne grupe i da oni izađu pod svetlo reflektora i pred Javni servis", dodao je Manojlović.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво