Teretni vozovi prvi put na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad

"Infrastruktura železnice Srbije" je na brzoj pruzi između Beograda i Novog Sada organizovala sinoć saobraćaj ukupno sedam teretnih vozova, od kojih iz Beograda u pravcu severa pet, a iz Novog Sada ka glavnom gradu dva.

To je prvi put od kako je brza pruga između Beograda i Novog Sada izgrađena i puštena u rad, da je  organizovan saobraćaj i teretnih vozova, saopštila je "Infrastruktura železnice Srbije".

Teretni vozovi će saobraćati svake noći od 23.00 do 5.00 sati ujutru, na deonicama magistralne brze pruge Stara Pazova - Novi Sad - Novi Sad Ranžirna i Inđija - Novi Sad - Novi Sad Ranžirna.

Imajući u vidu da je prva srpska brza pruga Beograd - Novi Sad infrastrukturi objekat od posebnog značaja, sa najsavremenijom opremom i velike vrednosti, svi prevoznici u teretnom železničkom saobraćaju upoznati su sa svojim obavezama i odgovornostima, pojačan je nadzor sa ciljem povećanja bezbednosti transporta, a obavezan je i dodatni tehnički pregled voznih sredstava i lokomotiva.

Navodi se i da su definisani i posebni uslovi i utvrđena dodatna procedura organizovanja teretnog železničkog saobraćaja na brzoj pruzi, a sve sa ciljem da se celokupan transport vozova obavlja redovno, nesmetano i bezbedno na najvišem nivou.

Prema dosadašnjim najavama, svake noći će brzom prugom između Beograda i Novog Sada saobraćati između pet i deset teretnih železničkih kompozicija.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво