Читај ми!

Vežba Vojske i MUP-a na Pasuljanskim livadama

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je Združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem "Severac 2022" snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, na poligonu "Pasuljanske livade”.

Predsednik Srbije ocenio je da je zajednička vežba VS i MUP-a "Severac 2022" na poligonu "Pasuljanske livade", kojoj je prisustvovao, pokazala izvanrednu koordinaciju, pripremljenost i obučenost naših snaga bezbednosti.

"Sa našim vojnicima i pripadnicima jedinice Žandarmerije na zajedničkoj vežbi ‘Severac 2022’. Izvanredna koordinacija, pripremljenost i obučenost naših snaga bezbednosti. Čestitam i veliko hvala za trud, hrabrost i ljubav prema otadžbini. Živela Srbija!", objavio je predsednik na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vežbi su prisustvovali i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Združena taktička vežba snaga Vojske Srbije i MUP-a predstavlja završni deo intenzivnih vežbovnih aktivnosti koje su, u skladu sa scenarijom, izvedene tokom ove nedelje na Pasuljanskim livadama.

Reč je o planskim aktivnostima koje se realizuju radi unapređenja osposobljenosti komandi i dela jedinica Vojske Srbije i MUP-a za rešavanje taktičkih i vatrenih zadataka tokom pripreme i izvođenja operacija i za organizovanje sadejstva i saradnje.

Na vežbi je prikazano dejstvo ojačane taktičke grupe u izvođenju operacija, kao i sadejstvo i saradnja različitih sastava Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i specijalnih snaga Vojske Srbije i policije angažovanih na istom zadatku, dok su bili angažovani helikopteri Mi-35, Mi-17 i H-145, artiljerijsko-raketni sistem PVO "Pancir S1", borbena oklopna vozila "lazar 3" i "miloš", zatim tenkovi M-84, borbena vozila pešadije M-80A, oklopno-izviđački automobili BRDM-2MS, vojnopolicijska borbena vozila VPB M86.

Borbene mogućnosti predstavili su i samohodne haubice 155mm "nora B-52" i 122mm "gvozdika", artiljerijsko raketni sistemi "PASARS", kao i bespilotne letelice.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво