Читај ми!

Mobi banka: Zbog tehničkih poteškoća aplikacija nije dostupna, novac klijenata nije ugrožen

Mobi banka saopštila je da, usled tehničkih poteškoća, aplikacije te banke trenutno nisu dostupne i da je moguće otežano plaćanje platnim karticama. Navodi se da će tehničke poteškoće biti otklonjene do 14 časova i da novac klijenata nije ugrožen.

"Mobi banka" je, kako se navodi u saopštenju, usled mesečnih obračuna i obrada imala poteškoća u informacionog sistema. Dodaje se da su se poteškoće odrazile na usporenost rada aplikacija, otežano plaćanje karticama, kao i uplate i isplate na bankomatima, kao i da novac nijednog klijenta nije ni na jedan način ugrožen IT poteškoćama.

"Očekujemo i verujemo da će se do 14 časova uspostaviti sve funkcionalnosti banke. Izvinjavamo se ovom prilikom zbog nastale situacije i molimo Vas da imate u vidu da Mobi banka preduzima sve mere i radnje kako bi osnovne funkcionalnosti bile dostupne klijentima banke", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je problem nastao kada su "zbog povećane aktivnosti klijenata i broja transakcija tokom noći inciirali optimizaciju 'core' baze".

"Nažalost, proces se nije okončao u očekivanom vremenu i jutros su se ponovile poteškoće u radu aplikacija i plaćanju platnim karticama. Podizanje sredstva na bankomatima Mobi Banke u dinarima odvija se neometano, dok podizanje evra nije trenutno dostupno", ističe se u saopštenju.

Navode i da je tokom jučerašnjeg dana, u periodu od 12 časova do 15 časova, došlo do nedostupnosti mobilne i veb aplikacije, a od 16 časova uspostavljen je stabilan sistem.

Ističe se da je najveći deo zarada proknjižen u večernjim satima, a transakcije od juče i danas biće realizovane u potpunosti.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво