Читај ми!

Otac otimao dete iz doma, terao ga da prosi i maltretirao; Ombudsman pokrenuo kontrolu rada Centra za socijalni rad

Na osnovu informacija iz medija da je uhapšen muškarac koji je svoje dete terao da prosi i kaznio ga tako što ga je skinuo golog i ostavio u fontani na Novom Beogradu, Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Gradskog centra za socijalni rad Beograd.

Zaštitnik građana je iz medija došao do saznanja da je dete (9) nađeno golo i u veoma lošem zdravstvenom stanju u fontani na Novom Beogradu, kao i da ga je otac često otimao iz Doma za decu bez roditeljskog staranja, terao da prosi i tukao kada mu ne bi doneo dovoljno novca, saopšteno je iz kancelarije ombudsmana.

Od Gradskog centra za socijalni rad Beograda Zaštitnik građana traži da mu roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležnog odeljenja Centra za socijalni rad u konkretnom slučaju, uz dostavljanje relevantne dokumentacije.

"U oviru postupka, a u duhu dobre saradnje imajući u vidu zajednički interes i obavezu svih državnih organa Republike Srbije da preduzimaju aktivnosti i razmenjuju informacije u cilju zaštite ljudskih prava, a posebno prava deteta, Zaštinik građana je od Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima zatražio da mu u roku od 15 dana dostavi informacije o eventualnom postupanju u ovom slučaju", piše u saopštenju.

Isto tako, Zaštitnik građana je zatražio od Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beograd da ga u što kraćem roku izvesti o svim okolnostima lišenja slobode oca deteta, o tome da li je protiv njega ranije vođen krivični postupak i za koje krivično delo, kao i koji je eventualni ishod tih postupka.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво