Читај ми!

Doktorandi Učiteljskog fakulteta imaju najbolji projekat za unapređenja obrazovanja na svetu

Tim studenata doktorskih studija Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojio je prvo mesto u konkurenciji 137 timova na Svetskom takmičenju u kreiranju budućnosti obrazovanja koje je održano u Kini, saopštio je taj fakultet.

Tema takmičenja bila je primena inovativnih metoda u obrazovanju zasnovanih na novim tehnologijama.

Tim sa Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu činile su Jelica Ristić (Metodika nastave informatike i računarstva), Marija Vorkapić (Metodika nastave matematike), Sanja Čomić (Metodika nastave fizičke kulture), Ljiljana Bojanić (Metodika nastave prirode i društva) i Dunja Bogićević (Metodika nastave srpskog jezika i književnosti).

Takmičenje je organizovano u saradnji Uneskovog instituta za informacione tehnologije u obrazovanju (UNESCO Institute for Information Technologies in Education) i Univeriteta u Pekingu (Beijing Normal University) koji se rangira kao jedan od najboljih pedagoških univerziteta u Kini, a prema Šangajskoj listi je među prvih 100 najboljih univerziteta u svetu.

U projektu "The Empowered Teachers for META Future", zajedničkim trudom i višemesečnim radom, tim doktoranada osmislio je koncept primene metaversa i veštačke inteligencije prilagođen potrebama srpskog obrazovnog sistema.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво