Читај ми!

Zid visok 3,5 metara između dve zgrade na Slaviji se srušio, pukom srećom niko nije povređen

Deo dvorišnog zida koji razdvaja dve zgrade u Bulevaru oslobođenja na Slaviji srušio se juče nešto posle 17 sati. Zid od cigle bio je visok oko tri i po metra, nakrivljen i star, kako kažu stanari, još malo koliko i Beograd. Na svu sreću niko nije povređen.

Cigla po cigla, ali ne grade novi zid. Na mestu gde se stari srušio majstori sklanjaju šut.

"Nas trojica počeli smo da radimo, jer je srušen zid. Nije kvalitetan, dosta je star, nema armaturu i stubova i verovatno je zato uništen", kaže Dragan Ferizaj, majstor.

Zid star koliko i okolne zgrade. Stanari i majstori procenjuju više od osam decenija. Majstori će zbog bezbednosti srušiti preostali deo zida koji se nakrivio. Niko od stanara zgrade nije želeo pred kameru. Kažu da u delu dvorišta gde se zid srušio retko ko boravi. I komšije preko puta čule su buku kada je zid pao.

"Bilo je prilično bučno, nismo znali šta se desilo, znali smo da je nešto otpalo i da nije neka eksplozija, ali stvarno je bilo glasno. Kada smo izašli na terasu videli smo ogroman oblak valjda od šuta i prašine koji se digao i nismo znali šta je, uplašili smo se da nije zid zgrade, ali posle smo videli šta je", navodi Svetlana Dobranić.

Da li su dobili prijavu o rušenju zida – iz Komunalne milicije još nije stigao odgovor. Stanari obe zgrade koje je zid delio saglasni su da se na istom mestu podigne novi zid o njihovom trošku. U sličnim situacijama kada primete problem, stanari su dužni da obaveste upravnika zgrade, a on obaveštava nadležne službe.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво