Читај ми!

Pašalić: Izbeglicama pomoć neophodna svakog dana, ne samo danas

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je, povodom obeležavanja Svetskog dana izbeglica, rekao da je tim ljudima neophodna pomoć i solidarnost, ali svakog dana, ne samo na današnji.

Svetski dan izbeglica je dan koji opominje na najteže ljudske tragedije, na ljude koji su ostali bez doma, bez svojih najmilijih, bez kuće i posla, koji su prisiljeni da traže novi privremeni ili trajni dom negde daleko, poručio je zaštitnik građana Zoran Pašalić.

"Tim ljudima je neophodna naša pomoć i solidarnost. Njima je potrebno naše razumevanje svakog dana, ne samo na današnji", rekao je Pašalić.

Istakao je da su izbeglicama u Srbiji obezbeđeni svi neophodni uslovi za privremeni život uz puno poštovanje međunarodnih standarda.

"Postoji i visok stepen razumevanja i solidarnosti, jer Srbija sa svojim višedecenijskim iskustvom sa izbeglicama, ume na pravi način da prepozna i razume izbegličke muke i patnju", ocenio je zaštitnik.

Zaštitnik građana ističe da kontinuirano prati položaj izbeglica u Srbiji, posebno osetljivih i ranjivih grupa.

U obavljanju poslova Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture (NPM), zaštitnik građana redovno posećuje mesta u kojima se nalaze migranti i izbeglice, kao i organe koji im pomažu. Njima su upućene preporuke za uklanjanje utvrđenih nedostataka u radu i poboljšanje položaja izbeglica, navodi se u saopštenju.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво