Читај ми!

Novi kalendar: Umesto jesenjeg raspusta produženi vikend

U novom Prosvetnom glasniku objavljeni su kalendari obrazovno-vaspitnog rada osnovnih i srednjih škola za školsku 2022/2023. godinu, u kome će umesto jesenjeg raspusta, osnovci imati produženi vikend u trajanju od tri dana.

Kako je rečeno Tanjugu u resornom Ministarstvu, u novembru se uvek jedan dan vezivao za 11. novembar, shodno tome ako taj dan pada u petak, đaci će imati samo produženi vikend.

U kalendaru piše da prvo polugodište za osnovce počinje u četvrtak, 1. septembra, a završava se u petak, 30. decembra.

Drugo polugodište je od 23. januara 2023. godine i završava se 6. juna za osmake, odnosno 20. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Navodi se da je, u slučaju kada zbog ugroženosti bezbednosti i zdravlja učenika i zaposlenih nije moguće da škole ostvare obavezne oblike obrazovno-vaspitnog rada u punom broju nastavnih sedmica i nastavnih dana na godišnjem nivou, moguće odstupanje do pet odsto od utvrđenog broja petodnevnih nastavnih sedmica, odnosno nastavnih dana.

Plan i program nastave i učenja za osnovnu muzičku i osnovnu baletsku školu ostvaruje se prema godišnjem planu rada škole u petodnevnim ili šestodnevnim nastavnim sedmicama, u skladu sa zakonom.

Zimski raspust traje od 2. do 20. januara, a prolećni raspust od 10. do 18. aprila 2023. godine.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje 21. juna 2023. godine, a završava se 31. avgusta.

Za osmake letnji raspust počinje po završetku završnog ispita i završava se 31. avgusta 2023. godine.

I za srednjoškolce prvo polugodište počinje 1. septembra 2022. godine, a završava se 30. decembra. Drugo polugodište je od 16. januara 2023. godine, a završava se 20. juna.

Drugo polugodište za učenike  četvrtog razreda gimnazije završava se 23. maja, a za učenike trećeg razreda trogodišnjeg i četvrtog razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola 30. maja.

Drugo polugodište za učenike prvog i drugog razreda trogodišnjeg, odnosno prvog, drugog, trećeg razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola, završava se najkasnije 15. avgusta.

Zimski raspust je od 2. do 13. januara, a prolećni od 10. do 18. aprila.

Za učenike  prvog, drugog i trećeg razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike prvog i drugog razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust je od 21. juna do 31. avgusta.

Za učenike četvrtog razreda gimnazije, četvrtog razreda četvorogodišnjih i trećeg razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje po završetku maturskog/završnog ispita i završava se 31. avgusta.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво