Читај ми!

Leskovački maturanti položili ispit humanosti, prodajom kolača pomogli bolesnim sugrađanima

Maturanti na smeru Poslastičarstvo Trgovinsko-ugostiteljske škole danas su imali završni ispit. Istovremeno, položili su i ispit čovečnosti jer su svoje radove prodavali kako bi pomogli Todoru i Nemanji da odu u Tursku, na lečenje i operacije.

Za izučeni zanat ocene su možda raznolike. Za ispit humanosti, zrelosti i čovekoljublja poslastičari stasali u leskovačkoj Trgovinsko-ugostiteljskoj školi od profesora i sugrađana dobili su čiste petice. Svedoči velika posećenost humanitarnog bazara.

Građani Leskovca ocenjuju da ljudi treba da slede njihov primer i da bi ovakvi bazari trebalo češće da se održavaju.

Da se uz poslastice na bazaru nađu i slane đakonije, ali i voće, pobrinuli su se učenici nižih razreda i brojni donatori. Njihov doprinos ovoj humanoj priči.

Marija Stojanović, učenica, kaže da su se najviše prodavli minjoni, čokoladni mus, čizkejk.

"Šta je do nas, mi smo učinili, nadamo se da će se skupiti i druge tako škole pomoći i nadamo se da će ozdraviti", poručuje Jovan Kostadinović.

Tokom školovanja profesori su im otkrivali tajne poslastičarskog poziva. Ovo je potvrda da su ih i izveli na dobar put. S razlogom su ponosni.

"To je i bio naš cilj. Mi ih učimo ovde tri godine da postanu majstori svog zanata, a čas humanosti održimo na ovaj dan kada su svi proizvodi gotovi gde su oni položili završni ispit", naglašava profesorka poslastičarstva Gordana Milošević.

Direktorka Trgovinsko-ugostiteljske škole u Leskovcu Dragana Ivančević ocenjuje da mogu da budu ponosni na njihove radove i odluku da tako nešto urade i budu humani.

Lepa ideja polako prerasta u tradiciju. Ove godine Trgovinska-ugostiteljska škola i Leskovčani pomažu svojim bolesnim sugrađanima. Jednogodišnjem Todoru koji je već na lečenju u Turskoj i dvadeset godina starijem Nemanji kojem za put u tu zemlju treba više od šest miliona dinara.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво