Читај ми!

Načelnik Školske uprave savetuje malim maturantima, ponesite hemijsku olovku i dosta strpljenja

Dragan Filipović, načelnik Školske uprave, rekao je da su u toku velike pripreme za malu maturu i da su ljudi koji sastavljaju testove imali obzira prema svemu što se ovoj generaciji dešavalo u prethodnom periodu. Budite strpljivi, vratite se još jednom, nemojte da završite test za sat vremena i hemijskom radite zadatke, savetuje Filipović malim maturantima.

Prvi su školske klupe napustili maturanti gimnazijalci, 27. maja, 3. juna učenici završnih godina srednjih stručnih škola. Još samo tri dana su ostala do kraja školske godine za osmake, a ostalima je poslednji dan škole 24. jun. 

Dragan Filipović, načelnik Školske uprave rekao je, gostujući u Beogradskoj hronici, da su u toku velike pripreme za  završni ispit za malu maturu i najavio da test nije težak.

"Brzo smo zaboravili ove dve godine kada su deca onlajn pohađala nastavu jer već sedam, osam meseci idemo regularno u školu. Oni koji su radili testove imali su obzira za sve ono što nam se dešavalo u prethodnom periodu", istakao je Filipović.

Prema njegovim rečima, ideja je takva s obzirom na prethodni period, da probna matura bude ozbiljnija, a test na maturi nešto lakši. Mada, naglašava da su đaci generalno dobro uradili i probnu maturu.

Istakao je da će se mala matura održati 26, 27. i 28. juna i da je to nešto kasnije nego inače zbog produžetka školske godine za nedelju dana, jer je produžen raspust u novembru.

Filipović naglašava da će ceo proces biti gotov do 15. jula i da roditelji malih maturanata tek tada mogu da pakuju kofere za odmor.

Kaže da će žalbe moći da se podnose od 29. juna, a konačna lista se može očekivati 5. jula. Liste želja će se popunjavati, kako je napomenuo, 5, 6. i 7. jula, a pored onlajn popunjavanja lista želja nije ukinuto ni popunjavanje dolaskom u školu.

Načelnik Školske uprave, koji je i sam roditelj maturanta, savetuje malim maturantima da budu strpljivi i da ne žure.

"Razumem njihovu tremu. Budite strpljivi, vratite se još jednom, nemojte da završite test za sat vremena i da hemijskom radite zadatke", istakao je Filipović. 

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво