Читај ми!

Održana Memorijalna jedriličarska regata "Zoran Radosavljević“

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije i ove godine tradicionalno su pružili podršku organizaciji 23. Memorijalne jedriličarske regate "Zoran Radosavljević“, koja je održana na regatinim poljima na Savskom jezeru i reci Savi u Beogradu.

"Zokijeva regata“ održava se u čast pasioniranog jedriličara, majora pilota Zorana Radosavljevića pripadnika elitne 127. lovačke avijacijske eskadrile RV i PVO Vojske Jugoslavije koji je herojski poginuo braneći otadžbinu tokom NATO agresije 26. marta 1999. godine.

Smotra jedriličara okupila je veliki broj takmičara, članova Jedriličarskog saveza Srbije, i brojne prijatelje koji čuvaju uspomene na heroja odbrane naše zemlje. 

Na Savskom jezeru takmičili su se najmlađi jedriličari do 14 godina u klasi "Optimist", dok su se na reci Savi, na potezu od ade Međica do novog železničkog mosta takmičili iskusniji jedriličari u klasama ILCA4, ILCA6, mikro i krstaš. 

Pobednik ovogodišnje "Zokijeve regate" u klasi "Optimist" je Veljko Simonović iz Nautičkog kluba Palilula. U klasi "krstaš" pobedio je Marko Berkeš iz Jedriličarskog kluba Vladar, dok u klasi "mikrotoner" prvo mesto pripalo je Milanu Đorđeviću i Nenadu Sićeviću iz Jedriličarskog kluba Sava.

U klasi ILCA4 pobedu je odnela Aleksandra Vujošević iz Akademsko jedriličarskog kluba Beograd, a u klasi ILCA6 prvo mesto pripalo je Dušanu Trbojeviću iz Jedriličarskog kluba Zemun. 

Prva "Zokijeva regata" održana je na crnogorskom primorju u Herceg Novom 1999. godine, na inicijativu prijatelja majora Zorana Radosavljevića, koji su sa njim delili strast prema jedrenju. Od 2007. godine regata se održava u Beogradu. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво