Читај ми!

Kongres oftalmologa Srbije u Vrdniku

Posle skoro tri godine, zbog pandemije koronavirusa, u Vrdniku se održava 21. Kongres oftalmologa Srbije. U toku kongresa održaće se 25 sesija, 10 simpozijuma i centralni deo kongresa je akademija Evropskog udruženja za kataraktu i refraktivnu hirurgiju. Pacijenti sa dijabetesom trebalo bi da imaju prednost na listi čekanja za operaciju katarkate, kaže prof. dr Miroslav Stamenković, direktor Klinike za oftamologiju KBC Zvezdara.

Pofesor Stamenković ističe da je lista čekanja za operaciju katarakte svedena na vrlo pristojan i razuman vremenski nivo, koji je trenutno do devet meseci.

"Veći je problem dijabet, koji je bio u zapećku tokom pandemije koronavirusa, a mi imamo ne baš mali broj obolelih od dijabeta. Na kongresu se govorilo o novim, minimalno invazivnim tehnikama operacija. To je ono na šta treba da se obrati pažnja i mislim da bi ti pacijenti trebali da imaju prednost na listi čekanja. To su pacijenti sa mnogo većim problemima", naglašava direktor Klinike za oftamologiju KBC Zvezdara, koja je i domaćin Kongresa.

Stamenković dodaje da su na Kongres došli najpoznatiji lekari iz sveta i regiona.

"Učestvuje više od 650 učesnika, sa organizacijom oko 800. Došli su najbolji predavači i imamo veliki odziv domaćih stručnjka i mladih oftalmologa", navodi dr Miroslav Stamenković.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво