Читај ми!

Samostalni sindikat "Fijata" odlaže protest zbog najavljenog sastanka sa premijerkom

Protest radnika "Fijata", zakazan za danas u 10 časova, odlaže se zbog poziva gradonačelnika Kragujevca da zajedno sa njim u ponedeljak idemo na pregovore kod predsednice Vlade o budućnosti radnika "Fijata", navodi se u saopštenju Samostalnog sindikata.

Samostalni sindikat FAS-a poziva menadžment kompanije "Stelantis" da do ponedeljka, 30. maja, ne preduzimaju nikakve radnje u cilju promene statusa radnika.

"Svako takvo postupanje dovešće do naše hitne reakcije", ističe se u saopštenju koje potpisuje Saša Đorđević, predsednik Samostalnog sindikata FAS.

Kako navode, planirano je da na pregovorima učestvuju i dva druga sindikata koja deluju u kompaniji, kao i zainteresovana grupa radnika.

"U želji da postignemo potpuno jedinstvo svih zaposlenih prihvatili smo ovaj format pregovora. Tražimo da se država ne ponaša kao medijator, već kao suvlasnik u kompaniji, u koju ulaže svoj novac i da shodno tome zaštiti radnike, odnosno svoje građane", zaključuje se u saopštenju.

Ranije danas u kragujevačkom "Fijatu" održan je sastanak novog direktora i menadžmenta sa predstavnicima Samostalnog sindikata. Predstavnici radnika naveli su da se udaljavaju od daljih pregovora, jer je kompanija ostala čvrsta u stavu "uzmi ili ostavi".

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво