Читај ми!

Vukan sutra treba da krene u Budimpeštu na lečenje, nedostaje još 100.000 evra

Kako je planirano, sutra mali Vukan koji boluje od spinalne mišićne atrofije treba da ode u Budimpeštu i primi neophodnu terapiju. Za njegovo lečenje nedostaje još oko 100.000 evra, potvrdili su RTS-u Vukanovi roditelji.

Poslednji apeli i molbe roditelja malog Vukana Stoiljkovića da se prikupi novac za neophodnu gensku terapiju. Blizu su sume od dva i po miliona evra koliko košta lek, 18. maj je termin za prijem u dečju kliniku u Budimpešti.

"Taj termin ne smemo da propustimo, jer je pitanje kad ćemo da dobijemo naredni. Možda bude za par meseci, a svi znate koliko je bitno da se kod ove bolesti terapija primi što pre", kaže Ivana Stoiljković, Vukanova majka.

"Neka je živ i zdrav Vukan i brzo nek ozdravi da bi se igrao sa decu bilo koju", naglašava Aleksa Aleksić iz Vranja.

Želje su malog Vranjanaca, ali i čitave javnosti u Srbiji i šire koja već dva meseca pomaže Vukanu. Novac je prikupljan na razne načine u akcijama, na koncertima, sportskim događajima. Vokalni solisti i izvorne grupe iz Vranja još jednom su nastupili da pomognu mališanu.

"Svi mi Vranjanci da pokažemo tu našu veliku ljubav i tu našu veliku i duboku dušu i da jednim ovakvim koncertom i našim divnim pesmama zaista pomognemo jednom divnom, malom biću", poručuje Branimir Stošić Kace, vokalni solista iz Vranja.

"Uvek izaći u susret jednom takvom motivu da pomognemo i da evo sada u ovoj situaciji pokušamo da spasimo nečiji život", dodaje Dalibor Mladenović, član etno-grupe "Izvor" iz Vranja.

I grad je dva puta izdvojio sredstva za Vukana.

"Još milion i dvesta hiljada dinara za lečenje malog Vukana, u prethodnom periodu smo već izdvojili iznos od milion dinara", navodi Zorica Jović, zamenica gradonačelnika Vranja.

I dalje svako od nas može da pomogne devetomesečnom Vukanu slanjem poruke 1239 na 3030.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво