Читај ми!

Poboljšanje pozicije na Šangajskoj listi jedan od zadataka Univerziteta u Beogradu

Biti na Šangajskoj listi je pitanje prestiža, kažu na Univerzitetu u Beogradu, jer obuhvata manje od četiri odsto visokoškolskih ustanova u svetu. Zato je poboljšanje pozicije na toj rang listi jedan od zadataka našeg najstarijeg i najvećeg univerziteta.

Cilj je bolje funkcionisanje akademske zajednice, bolji, kreativniji i vidljiviji status univerziteta. Kako bi poboljšali položaj na npr. Šangajskoj listi univerziteta, potrebna je afirmacija mladih naučnika.

"Pokušaćemo da na kreativan način doprinesemo tome, da afirmišemo mlade naučnike kako bi svojim doprinosom, pre svega pisanjem naučnih radova i drugim aktivnostima koje nisu toliko isključivo vezane za pisanje radova za neki umetnički segment, za neki stručni segment, neki pravni segment, doprineti razvoju našeg univerziteta i podizanju njegovog statusa", kaže rektor Univerziteta u Beogradu profesor Vladan Đokić.

Rektor najavljuje i afirmativne mere.

"Mi ćemo pokušati da na neki način pomak na toj listi postignemo kroz neke afirmativne segmente – nagrađivanje onih koji budu najcitiraniji, nagrađivanje onih koji budu najizvrsniji, u tom naučnom segmentu i mislim da će to doprineti nekom poboljšanju naše pozicije na listama, naravno to ne može da se uradi veoma brzo, postoji određen proces koji mora za jedan takav postupak da se ispuni i taj proces mora da prođe. I naravno u narednim godinama da Univerzitet u Beogradu bude bolje rangiran nego što je danas", objašnjava profesor Đokić.

Podsetimo – Univerzitet u Beogradu se na Šangajskoj lisiti među prvih petsto visokoškolskih ustanova našao 2012. godine. Trenutno je među prvih 600.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво