Читај ми!

Otklonjeni kvarovi koje je izazvao sneg, sela u užičkom kraju dobila struju

Sela u užičkom kraju koja su zbog prvog snega koji je pao na Zlatiboru i okolini imala problema sa snabdevanjem električnom energijom dobila su struju tokom popodneva.

Sve ekipe EPS-a iz užičkog kraja bile su na terenu, a u otklanjanju kvarova i čišćenju terena ispod dalekovoda i nisko naponske mreže pomogli su im vatrogasci i spasioci.

Većina kvarova otklonjena je pre podne, a nešto kasnije su u rad puštena i preostala dva dalekovoda - užički ka Ponikvama i bajinobaštanski od Pilice ka Zlodolu.

Probleme sa snabdevanjem električnom energijom u užičkom kraju izazvao je prvi sneg, a oko 4.000 domaćinstava nije imalo struju.

Do obustave električne energije došlo je zbog kidanja žica na dalekovodima, koje je uslovio težak mokar sneg, rekli su nadležni iz Elektrodistribucije Užice.

Sneg je izazvao i probleme u saobraćaju na Zlatiboru, gde su u ponedeljak šleperi sa letnjim gumama i bez zimske opreme satima stajali poprečeni na prilazu planini.

Na magistralnom putu Užice - Zlatibor saobraćaj su danas zaustavile i krave koje izlaze na put i ližu so.

Snežni pokrivač formiran je i na Tari, Debelom brdu, Kadinjači, Staroj planini. Prve pahulje pale su i u Požegi, Kraljevu, Kuršumliji i na Kosovu i Metohiji.

"Putevi Srbije" upozoravaju da su pojedini putevi mokri i da ima snega do pet centimetara na području Sjenice, Novog Pazara, Raške, Užica, Valjeva, Zaječara, Beograda. Ekipe putara su na terenu.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво