Читај ми!

Političari i prijatelji se opraštaju od Mrkonjića: Voleo je Srbiju više od svega

Državni i politički zvaničnici i prijatelji opraštaju se od Milutina Mrkonjića, narodnog poslanika i počasnog predsednika Socijalističke partije Srbije, koji je preminuo u Beogradu u 80. godini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da ga je izuzetno pogodila vest o smrti Milutina Mrkonjića.

"Izuzetno me je pogodila vest o smrti Milutina Mrkonjića, čoveka koji je na svoj jedinstveni način posvetio život građenju bolje Srbije. Ostaće upamćen kao izuzetan profesionalac, kolega i čovek koji je više od svega voleo Srbiju. Neka počiva u miru", objavio je predsednik Srbije na svom profilu na Tviteru.

I ministar prosvete i Mrkonjićev stranački kolega Branko Ružić oprostio se od počasnog predsednika SPS-a.

"Legenda, velikog srca, satkan od emocije, grube pojave, najnežnije duše, svetionik i orijentir, patriota, graditelj, socijalista, šmeker, gospodin, ljubitelj sporta, kafane, tvoja psovka je bila lekovita, životna parola je bila edukacija. Naš drugi roditelj. Odlaziš u večnost", napisao je Ružić na Tviteru.

Potpredsednik SPS-a Aleksandar Antić poručio je da je odlaskom Milutina Mrkonjića Srbija izgubila velikog čoveka, graditelja i patriotu, čiji je rad bio inspiracija za celu naciju, naročito u najtežim danima,.

"Naročito je bila privilegija imati za prijatelja čoveka kao što je bio naš Mrka. Veliki šmeker, simbol jednog vremena, očinska figura za sve nas mlađe. Ostajemo mu večno dužni da ostvarimo njegove ideje i da gradimo Srbiju najbolje što umemo i bez odmora" naveo je Antić u izjavi.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво