Čitaj mi!

Rektor UB u Studentskom gradu: Uslovi za život veoma dobri, studenti poštuju protivepidemijske mere

Ne dešava se tako često da rektor napusti katedru i održi neformalan razgovor sa studentima i to u Studentskom gradu. Povod za susret - Međunarodni dan studenata. Trenutno je u studentskim domovima u Beogradu smešteno 7.300 akademaca, 15 akademaca ima kovid 19 i ne borave u studentskom domu. Striktno se pridržavaju protivepidemisjkih mera.

Slušaonice, katedre i klupe, zamenili su neformalni razgovori u jednom od domova u najvećem studentskom kampusu na Balkanu. Studenti - domaći i strani. Mnogi su u njemu od trenutka kada su dobili indeks.

Milanko Jovanović kaže da je u tu već duži niz godina i da nije zadovoljan ne bi ostao veran studentskom gradu.

Nekadašnji studentski lider, i stanovnik Studenjaka, sada je direktor Studentskog centra.

"Moram da kažem da su studenti pokazali visok stepen odgovornosti i u pogledu pridržavanja mera. U toku je raspodela mesta za starije godine, pa bih da pozovem studente da se pridruže svojim starijim kolegama u pridržavanju svih epidemioloških mera", kaže direktor Goran Minić.

Dijalog sa studentima treba da traje čitave godine, poručuju profesori.

"Studenjak ili Studentski grad je simbol studentskog života, simbol studentskog okupljanja, studentskih ideja, inicijativa, i ovo je epicentar nekih studentskih razmišljanja", ističe rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić.

Dodaje da su uslovi za život veoma dobri i da su studenti stvarno zadovoljni onim što im se nudi.

Studentima su na raspolaganju i sportski tereni, ambulanta Studentske poliklinike, IT služba, Dom kulture.

Radi poboljšanja studentskog života, Studentski centar i Univerzitet su u svakodnevnom kontaktu. Otuda i poziv studentima da još jednom pokažu odgovornost i solidarnost, i da se vakcinišu.