Читај ми!

Građevinski fakultet odlučio da ne učestvuje u daljem razvoju projekta Beogradskog metroa

Građevinski fakultet u Beogradu odlučio je da ne učestvuje u daljoj realizaciji i razvoju projekta Beogradskog metroa zasnovanog na nacrtu plana, na koji je ovaj fakultet izneo primedbe.

Prema odluci Naučno-nastavnog veća, Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu neće učestvovati u daljoj realizaciji i razvoju projekta Beogradskog metroa zasnovanog na nacrtu Plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade, koji je septembra 2021. godine uradio Urbanistički zavod grada Beograda, a na koji je Fakultet podneo primedbe.

Kako je saopšteno, odlučeno je i da Fakultet ostaje posvećen projektu metroa koji će uvažiti stavove Fakulteta o položaju linija i faznosti njihove izgradnje.

Glasanju je pristupilo svih 139 nastavnika i saradnika Fakulteta, od kojih je 90 odsto glasalo "za", dok je protiv predložene odluke bilo samo pet članova Veća.

"Na ovaj način kolektiv je dao nedvosmislenu podršku nastojanju Fakulteta da u protekle 2,5 godine konstruktivnim i dobronamernim pristupom unapredi ovaj projekat u cilju prioritetnog rešavanja nagomilanih saobraćajnih problema u gradu", piše u saopštenju.

Navodi se i da je Građevinski fakultet uveren u snagu svojih argumenata i veruje da još uvek ima vremena za izmene i poboljšanje ovog projekta.

"Fakultet smatra da nas 175 generacija građevinskih i geodetskih inženjera obavezuje da nepokolebljivo zastupamo i promovišemo stavove bazirane na struci i nauci", istaknuto je u saopštenju.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво