Читај ми!

Zvaničnik "Erbasa" za RTS: Srbija glavni partner u Jugoistočnoj Evropi

Saradnja sa Vladom Srbije, ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova je odlična, kaže za RTS potpredsednik kompanije "Erbas helikopteri" za Jugoistočnu Evropu, Sezar Sančez. Osim ispunjenja ugovora o isporuci helikoptera H-145M, važan aspekt saradnje je i razvoj Vazduhoplovno remontnog zavoda "Moma Stanojlović" u Batajnici u centar za održavanje vazduhoplova.

Tokom Sajma naoružanja "Partner 2021" na štandu kompanije "Erbas" bili su izložene makete helikoptera H-145M i H-225M, a bio je izložen i transportni avion C-295 koji će, kako je najavljeno na Sajmu, takođe biti nabavljen za Vojsku Srbije.

"Na više polja radimo na razvoju saradnje, sa odbrambenim sektorom, sa ministarstvom unutrašnjih poslova i sa drugima. Kao primer bi naveo ispunjenje ugovora sa već isporučenih devet helikoptera H145M. Oni su isporučeni u prethodnih nekoliko godina i okosnica su avijacije u vojsci i policiji", objasnio je Sezar Sančez potpredsednik kompanije "Erbas Helikopteri" u razgovoru za emisiju "Dozvolite".

Sančez koji je potpredsednik kompanije zadužen za Jugoistočnu Evropu istakao je da mu je drago što je Sajam naoružanja "Partner" svaki put sve veća manifestacija sa više učesnika.

Naglasio je i da osim nabavke helikoptera važan faktor saradnje predstavlja Vazduhoplovno remontni zavod "Moma Stanojlović" u Batajnici.

"Moma Stanojlović je ključni faktor u odbrambenoj saradnji Vlade Srbije i kompanije 'Erbas'. Mi zajedno radimo na povećanju efikasnosti i pretvaranju Zavoda 'Moma Stanojlović' u instituciju okrenutu biznisu. Nadamo se da neće postati samo regionalni centar za održavanje helikoptera 'Gazela', na čemu radimo, već i nešto više u narednom periodu», objasnio je Sančez.

Kaže da je Srbija u poslednjih nekoliko godina postala primer lojalnosti kupca.

"Za 'Erbas' je Srbija referenti i glavni partner u Jugoistočnoj Evropi i mi zaista planiramo da ojačamo i povećamo saradnju", zaključio je Sančez.

Srbija je do sada kupila od "Erbasa" devet helikoptera H145M, pet za vojsku i četiri za policiju. Nabavljena su i tri helikoptera H215M za Helikoptersku jedinicu MUP-a Srbije, a očekuje se njihova isporuka.

Takođe, na Sajmu Partner 2021, potpisan je Memorandum o razumevanju ministarstava odbrane Republike Srbije i Kraljevine Španije. Tokom potpisivanja ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović rekao je da se nada da će iz sporazuma proizići nabavka dva transportna aviona Erbas C295M koji se proizvode u Španiji i još helikoptera H-145M.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво