Читај ми!

Radio Beograd otvara Studio 13 – najsavremenija oprema za 97. rođendan

Radio Beograd, u sklopu obeležavanja 97. rođendana, otvara novi Studio 13 sa najsavremenijom digitalnom opremom za snimanje i montažu zvuka.

Najsavremeniji digitalni studio, koji zadovoljava sve svetske standarde, biće u 14 časova svečano pušten u rad u Radio Beogradu.

Studio 13, koji je nastao spajanjem dva studija, biće svečano otvoren, regler će svečano podići naš generalni direktor Dragan Bujošević.

U novom prostoru smeštena je tonska režija, studio, "gluva soba" i mašinska soba. Ceo prostor je građevinski, arhitektonski i akustički promenjen i prilagođen novom dobu.

Zorana Bojičić, direktorka tehnike i produkcije Radio Beograda kaže da je Studio 13 poslednji koji Radio Beograd pušta u sklopu digitalizovanih tehnoloških režija namenjenih muzici.

"Pre toga smo pustili u rad Studio 6, zatim studio na Kolarcu. Taj proces digitalizacije smo, što se tiče muzike završili ovim studijom, koji je namenjen snimanju narodne muzike i narodnih pesama. Očekujemo da ovde bude jedna nova muzička scena za taj žanr muzike i da naš arhiv bude mnogo bogatiji snimcima iz ovog studija", rekla je Bojičićeva.

Dodala je da je studio u rangu najboljih u ovom delu Evrope.

"Stoga ne očekujemo ništa manje od proizvoda iz ovog studija osim da budu izuzetni i da naši slušaoci i gledaoci televizije primete razliku u zvuku", istakla je Bojičićeva i napomenula da je studio rađen u otežanim okolnostima epidemije.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво