Читај ми!

Dačić: Stankovića pamtimo kao velikog stručnjaka i patriotu

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izrazio je najdublje saučešće povodom smrti predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu dr Zorana Stankovića.

"Sa velikom žalošću primio sam vest o odlasku Zorana Stankovića, našeg vrhunskog patologa, profesora i javnog funkcionera. Ovaj veliki stručnjak i patriota ostaće nam u dubokom i dragom sećanju kao čovek koji je sve svoje znanje i rad stavio u službu svog naroda, naročito u teškim vremenima", naveo je Dačić.

Dačić je istakao da će Stankovićeva skromnost, posvećenost radu i svojim visokim dužnostima koje je obavljao ostati kao inspiracija svima koji su s njim sarađivali.

Bivši ministar zdravlja i odbrane, patolog Zoran Stanković preminuo je juče u 67. godini.

Tokom karijere bio je ministar zdravlja i odbrane u Vladi Srbije i ministar odbrane Srbije i Crne Gore, a početkom novembra 2012. imenovan je za šefa Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu.

Završio je Medicinski fakultet u Nišu 1980. godine, a doktorirao je 1997. godine. Specijalizaciju za sudsku medicinu i patologiju završio je na VMA, a u čin general-majora je unapređen 2001. godine.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво