Читај ми!

Brnabićeva: Razmotriću zahteve koji imaju veze sa ekologijom

Premijerka Ana Brnabić izjavila je, povodom zahteva sa ekološkog protesta, među kojima je prekidanje dogovora sa Rio Tintom, da će uzeti u razmatranje sve ono što ima veze sa zaštitom životne sredine.

Ana Brnabić je na pitanje da li će razmatrati zahteve sa juče održanog ekološkog protesta, prokomentarisala i da je na tom skupu čula i neke druge ocene, da je Zoran Đinđić bio krimilanac, zatim, "kako se i da li se krstimo" i druge stvari koje, rekla je, nemaju veze sa ekologijom.

"Videla sam mnogo smeća koje je ostalo iza tih ekologa, ali pogledaću još jednom sve zahteve i sve što ima veze sa zaštitom životne sredine uzeću u razmatranje", rekla je Brnabićeva, posle obilaska Ložionice u Beogradu.

Kada je reč o Rio Tintu, Brnabićeva je kazala da ta "lopta" treba da se vrati na 2004. godinu kada je izdato rešenje, navodeći da je tada trasiran put za Rio Tinto u skladu sa zakonom, kao što je to urađeno i sa "Fijatom", te da zakoni treba da se poštuju i da bi kompanije u suprotnom mogle da tuže državu.

Istakla je, međutim, da će sve što će se dalje dešavati sa Rio Tintom zavisiti od studije za procenu uticaja na životnu sredinu.

Brnabićeva je navela da je reč o tri studije – jedna se odnosi na rudnik, druga na deponiju, a treća na postrojenje za preradu.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво